14-03-2016

De website is (eindelijk) weer up to date!


05-11-2014

Er zijn eindelijk weer eens wat aanpassingen aan de website gedaan. Er zijn wat nieuwe foto's te vinden bij de pagina's van Jenna en Shady. Daarnaast is er op de pagina Nakomelingen een nieuwe pagina aangemaakt voor ons D-nest.


03-09-2014

Jenna is onderhand alweer 5,5 maand oud, wat vliegt de tijd toch! Er zijn wat nieuwe foto's aan haar pagina toegevoegd.


07-05-2014

De pups zijn alweer 7 weken oud! Ze maken veel mee en doorstaan alle nieuwe ervaringen geweldig. Ze zijn nergens van onder de indruk en mochten ze toch even schrikken herstellen ze snel en blijven ze zeer nieuwsgierig! We zijn erg blij met dit nest, het zijn heerlijke actieve pups.

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's


30-04-2014

De pups zijn alweer 6 weken oud!

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's

Verder heb ik een pagina gemaakt voor het pupje dat hier mag blijven wonen genaamd Jenna.


21-04-2014

De pups zijn alweer 5 weken oud!

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's


15-04-2014

De pups zijn alweer 4 weken oud!

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's


09-04-2014

Een dagje later als anders zijn hier nieuwe foto's van de pupjes met 3 weken oud!

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's


01-04-2014

De pups zijn vandaag 2 weken oud, de oogjes van bijna alle drie de pups zijn open. Ze beginnen al wat te lopen en proberen nieuwe geluiden uit. Het blauwe teefje begon zelfs al wat te grommen omdat ze geen zin had in de fotoshoot!

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's


25-03-2014

De pups zijn alweer 1 week oud, ze groeien heel erg hard en doen het geweldig! Merle is ook nog steeds een super moeder!

Kijk bij de pagina Puppies voor nieuwe foto's


19-03-2014

De pups van Merle en Finley zijn op 18 maart geboren!!

Er zijn 5 pups geboren, helaas is 1 pup dood geboren. En 1 pupje had een erg laag geboorte gewicht, we hebben hem geholpen door bij te voeren maar al snel wou hij helemaal niet meer drinken en viel hij alleen maar hard af. We hebben helaas moeten besluiten hem in te laten slapen. Hij was waarschijnlijk niet helemaal in orde, het was een hele moeilijke beslissing maar voor het pupje wel de juiste.

De overige 3 pups doen het geweldig, Merle heeft nu 1 blue merle reu, 1 blue merle teef en 1 tricolor teef.


07-03-2014

We hebben toch ook nog een röntgenfoto laten maken van Merle haar buik. Ze is erg onrustig geweest en heeft het zwaar, dus hebben we haar voor de zekerheid na laten kijken door een dierenarts. Haar buik voelde goed en haar temperatuur was prima, alleen bleek op de röntgenfoto dat haar darmen erg vol zaten. Dus door de druk van de pups op haar darmen werd ze wat onrustig. Nu gaan we iedere keer als ze wat begint te hijgen naar buiten en dit helpt erg goed. Nog ongeveer een week en dan mogen de pups komen, al mogen ze zeker ook nog wel langer blijven zitten.

Op de röntgenfoto waren 4 pups te tellen en er is kans op een 5e, het is niet helemaal goed te tellen door de volle darmen.


13-02-2014

Vandaag de echo bij Merle gehad, ze is zeker weten drachtig. We hebben 3 á 4 pups duidelijk kunnen tellen, maar volgens de dierenarts zitten er misschien nog wel meer in.


16-01-2014

Merle is gedekt door Green Paradise Fight For your Heart (Finley). We hopen pups te mogen verwachten rond 20 maart. Voor meer informatie kijk op de pagina puppies.


08-09-2013

Het is een tijdje gelden dat de site geüpdate is. Dat betekend natuurlijk niet dat we stilzitten! We zijn nog altijd lekker druk met de hondjes, vooral in de agility. Verder is er weinig echt nieuws te vertellen dus vandaar de lange tijd zonder updates. Ik heb wat foto's op de pagina's van de dames bijgevoegd en de puppies pagina aangepast.


03-02-2013

Merle is gepromoveerd naar de B!! Hier onder het parcours waar ze haar laatste U'tje haalde.

 


31-12-2012

Wij wensen iedereen een super goed en sportief 2013!

Hieronder nieuwe foto's van ons C nest:

Sookie

Finn


28-11-2012

Het gaat super goed met beide puppen bij hun nieuwe baasjes!

Op de voorpagina zie je een nieuwe foto van Sookie, ze is daar 12,5 week en geniet volop bij haar nieuwe baasjes en alle honden vrienden om haar heen. Met Finn gaat het ook heel goed, hij doet het heel goed op cusus. Hij is erg slim en leert heel snel!

Verder hebben we hier natuurlijk ook niet stil gestaan, de agility wedstrijden gaan lekker door en met goede resultaten!

De eerste wintercompetitie  wedstrijd zit er weer op! Merle heeft heel goed gelopen en dit resulteerde in een 4e plaats op de jumping (foutloos) van alle hoogtes bij elkaar! Ben enorm trots op mijn meisje!

Een week later heb ik een A wedstrijd met Merle gelopen in Bergen op Zoom. Merle was 3e op het vp (1 weigering) en op de jumping 1e met een U'tje!

Nog 1 U'tje te gaan en ze mag naar de B!


20-10-2012

Er staan een filmpje van de pups op de pagina Puppies

Finn is gister naar zijn nieuwe eigenaren verhuist, van Sookie kunnen we nu gelukkig nog een weekje genieten. Als ook Sookie weg is zal het wel leeg zijn zo zonder de pups!


18-10-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 8 weken oud op de pagina Puppies

De pups zullen nu al weer snel gaan vertrekken, wat vliegt de tijd!

Finn zal morgen naar zijn nieuwe baasjes gaan in België, van Sookie kunnen we nog een weekje langer genieten en ook zij zal naar België verhuizen.

We zijn heel tevreden met de pups uit deze combinatie! Ze hebben super karakters, heel veel werklust en snelheid. We zijn dan ook heel benieuwd hoe ze uitgroeien en hoe ze het gaan doen in de agility in de toekomst!


11-10-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 7 weken oud op de pagina Puppies

Afgelopen dinsdag zijn de oogjes van de pups getest en beide pups zijn vrij van oogafwijkingen!


04-10-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 6 weken oud op de pagina Puppies

De pups hebben een drukke week achter de rug! Ze zijn gechipt en in de auto naar de dierenarts geweest waar ze geënt zijn. We hebben ze ook laten merken dat in de auto zitten ook leuke dingen kan betekenen, ze zijn lekker mee naar het bos geweest!

Er staan nog veel meer verschillende nieuwe dingen voor ze op het programma zoals ze aankomende zondag mee gaan naar een agility wedstijd, kunnen ze de kunst vast af kijken!


28-09-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 5 weken oud op de pagina Puppies


21-09-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 4 weken oud op de pagina Puppies


14-09-2012

Een dag later dan normaal staan er weer nieuwe foto's van de pups met 3 weken oud op de pagina Puppies

Ze hebben gisteren voor het eerst tartaar gehad, ze vonden het heerlijk! Ze rennen al rond in de ren en spelen veel met elkaar. We zijn ontzettend blij met de pups uit deze geweldige combinatie!


 

06-09-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 2 weken oud op de pagina Puppies


 

30-08-2012

Er staan nieuwe foto's van de pups met 1 week oud op de pagina Puppies


26-08-2012

De pups zijn vandaag alweer 3 dagen oud! Het gaat heel goed met ze en ze groeien heel erg hard.

Er staan weer wat nieuwe foto's op de pagina Puppies


 23-08-2012

 Vandaag zijn de puppies van Merle en Finley geboren!!

Er zijn 2 pups geboren, waarvan 1 reu en 1 teef.  Beide pups zijn tricolor.

Het gaat heel goed met de pups en Merle is een super moeder.

Klik hier voor foto's


23-07-2012

Vandaag hebben we een echo laten maken bij Merle en daaruit bleek dat ze drachtig is!!! Er zijn 3 pups gezien :-)

Nu maar afwachten en hopen op een vlotte bevalling en gezonde pups!


25-06-2012

Merle is op 22 en 24 juni gedekt door Green Paradise Fight For Your Heart (Finley), nu is het wachten tot de echo of ze ook daadwerkelijk drachtig is! Als Merle drachtig is verwachten we de pups rond 23 augustus.

Voor meer informatie kijk op de pagina puppies.
 

Finley & Merle


05-06-2012

Het is al weer een tijdje geleden dat de site bijgewerkt is, ik heb het erg druk gehad en heb dus geen tijd gehad om de site een update te geven. Dat betekend niet dat we hier stil hebben gezeten. We hebben weer heel wat wedstrijden gehad met de blauwe dames. Tika heeft al de 3 wk selectie wedstrijden heel goed gelopen, ze werd alleen steeds 4e of 5e en helaas hadden we geen podiumplaatsen. Maar dat geeft niet ze liep geweldig ze is voor het wk gewoon niet snel genoeg. Maar wie weet lukt het met Merle ooit, aan snelheid ontbreekt het bij haar zeker niet! Ze gaat steeds beter lopen en we worden steeds meer een team. We moeten nog veel leren en trainen maar het gaat de goede kant op. Het wordt nog wel eens wat!!

Als het goed is zal Merle binnen een paar weken loops zijn (tenzij ze langer wacht, kan altijd natuurlijk), en ze zal dan gedekt gaan worden. De reu zullen we na de dekking bekend maken. Het zal in ieder geval een reu zijn met grote werkcapaciteiten net als Merle zelf. Natuurlijk gaat gezondheid voorop, daar letten we ook erg goed op bij onze keuze voor een reu.

Verder hebben we op 27 mei een reünie gehouden van ons B nest. Ze waren op deze dag precies 13 maanden oud.

Iedereen was aanwezig en het was erg gezellig en heel leuk om alle hondjes weer lekker bij elkaar te zien! En natuurlijk heb ik weer foto's gemaakt die hieronder te zien zijn.

We hebben gewandeld bij de Loonse en Drunense duinen, dit is echt een schitterend gebied met veel losloop gebieden. Het was een erg warme dag dus gelukkig was er een klein meertje aanwezig waar de hondjes lekker konden afkoelen.

 

Amazing Velocity Born This Way 'Dhayla'

Amazing Velocity Brand New Day 'Mainey'

Amazing Velocity Breaking News 'Quint'

Amazing Velocity Best Companion 'Jones'

 


25-03-2012

Vandaag de 1e wk selectie wedstrijd met Tika gelopen! vp 1 werd ze 5e met 1 foutje, jumping disk en het 2e vp foutloos en weer een 5e plaats! Ik ben weer trots op mijn meisje ;-).

Met dit mooie weer van afgelopen week lekker naar het bos geweest met Marcella (http://sweetb.simpsite.nl/) en natuurlijk weer heel wat foto's gemaakt:

\


25-02-2012

We hebben Mainey (Amazing Velocity Brand New Day) weer gezien, wat is ze toch leuk en ontzettend vrolijk! Hier wat foto's van deze mooie meid, ze is bijna 10 maanden oud.  

En ook nog wat nieuwe foto's van Dhayla (Amazing Velocity Born This Way)!


06-02-2012

Er is niet veel gebeurt maar toch een een update. De honden genieten van de sneeuw en daar heb ik natuurlijk weer wat foto's van gemaakt!

En nog een paar nieuwe foto's van Mainey (Amazing Velocity Brand New Day)


17-01-2012

Het is al weer een tijdje geleden sinds de laatste update, het wedstrijd seizoen agility is onderhand al weer begonnen! 15 januari was de eerste wedstrijd van het jaar, dit keer was het een cyno wedstrijd waar we dit jaar vaker zullen lopen.

Tika en Merle waren allebei ingeschreven en deden het beide super! Tika werd 3x 1e en mag in 2 wedstrijden naar de B1, ze had nog een jumping U'tje staan van 1,5 jaar geleden en zondag haalde ze op het vp en de jumping weer 1 dus mag ze naar de B1!

Merle is medium gemeten, had niet anders verwacht, ze moet dus 5 cm hogen springen als bij de FHN en dat was voor haar toch even wennen op een wedstrijd! Op de training is het geen probleem maar op wedstrijd was het toch even anders en was ze wat onzeker. Op het spel werd ze gedeelde 1e en heeft ze nogmaals moeten lopen en tikte ze een latje en het andere hondje liep wel foutloos dus een 1e plaats!

Leuker nog is dat Tika in 2011 competitiekampioen in de C-40 geworden is bij de FHN!!


22-11-2011

Vorige week zondag zijn we op bezoek geweest bij Dhayla (Amazing Velocity Born This Way), wat is ze toch leuk en wat lijkt ze op haar moeder!

v.l.n.r.

Dhayla, Merle Shady en voorop Tika

 

Op de pagina nakomelingen B nest staan een aantal nieuwe foto's.

Verder heb ik nog een nieuwe filmpjes van Merle en Tika op de pagina agility filmpjes gezet.


31-10-2011

Er is de afgelopen tijd heel wat gebeurt.

Op 2 september hoorde we het slechte nieuws dat Quincy uit ons A-nest plotseling overleden is. De oorzaak ik niet bekend. 's ochtends was ze gewoon vrolijk en heeft ze gewoon gegeten, 's middags hebben  haar baasjes haar heel zwak in de achtertuin gevonden. Ze zijn gelijk naar de dierenarts gereden maar ze was er al zo slecht aan toe dat ze het niet heeft kunnen redden. Ze heeft inwendige bloedingen gehad, waardoor is onbekend.

Wij wensen Fam. van Duinen nogmaals heel erg veel sterkte met dit vreselijke verlies!

(l) Rust zacht lieve Quincy (l)

_________________________________________

Verder hebben we een aantal agility wedstrijden gehad met de hondjes, de uitslagen zijn hier te vinden! Nog 1 FHN wedstrijd te gaan en dan nog het NK. Verder staat de sheltie agility wedstrijd van de NSV nog op het programma! Dan is het seizoen al weer ten einde.

Ik heb een nieuw filmpje van Merle geplaats op de pagina agility filmpjes.

Merle was ook ingeschreven op de ijsselshow in Zwolle en op de kampioenschaps clubmatch van de NSV, op beide shows haalde ze een ZG! Waar we heel tevreden mee zijn aangezien ze nog heel veel moet ontwikkelen.

Amazing Velocity Breaking News (Quint) Kreeg een 3e plaats Belovend en Amazing Velocity Brand New Day (Mainey) kreeg ook een Belovend.

Amazing Velocity Breaking News 'Quint'

Amazing Velocity Brand New Day 'Mainey'


27-08-2011

Gisteren wedstrijd gehad in Vlagtwedde, Merle mocht voor het eerst ook meedoen en deed het super! De uitslagen zijn hier te vinden.

Ik heb voor het B nest een pagina aangemaakt bij Nakomelingen.

Met alle puppen gaat het nog steeds super goed! Laatst hadden we een sheltie wandeling waar het hele nest aanwezig was. Dus natuurlijk heb ik foto's gemaakt!

Mainey, Jones, Dhayla en Quint Quint, Jones en Dhayla
Dhayla Quint
Mainey en Merle Jones

08-08-2011

Het gaat super goed met alle pups! Ze beginnen aan hun 'langpootmug' fase. Jones is nu bij ons aan het logeren, zijn baasjes zijn op vakantie. We hebben ook nog 2,5 week lang een logé gehad genaamd Kelso. Hier wat foto's van een aantal nakomelingen en een foto van Kelso:

Amazing Velocity Brand New Day 'Mainey'

Shady, Tika, Merle en Kelso

Amazing Velocity Best Companion 'Jones' 


08-07-2011

Vandaag is het laatste pupje verhuist naar zijn nieuwe baasje! De andere 3 pups zijn al een tijdje in hun nieuwe huis en het gaat heel goed met ze. Hieronder een aantal foto's die we ontvangen hebben van de nieuwe eigenaren:

Amazing Velocity Born This Way 'Dhayla' Amazing Velocity Brand New Day 'Mainey'

 

Amazing Velocity Breaking News 'Quint' Amazing Velocity Best Companion 'Jones'

(De foto van Jones maakte we zelf, de dag voor hij vertrok)

 


02-07-2011

Vandaag een super leuke dag gehad aan het Erkemederstrand in Zeewolde! Hier was vandaag een hondendag, er waren heel veel leuke evenementen zoals: veel stands, agility, doggydance wedstrijd, honden race, enz. We hebben ook Mainey (Amazing Velocity Brand New Day) weer terug gezien, wat een heerlijk vrolijk meisje is ze!! Hier wat foto's van vandaag:


23-06-2011

De puppen waren Gisteren al weer 8 weken oud! Wat gaat de tijd toch hard... De teefjes zullen morgen vertrekken. Nieuwe foto's zijn te zien op de pagina Puppies!

Verder is Merle getest op MDR1, ze is MDR1 +/-. Een van de puppen (Amazing Velocity Brand New Day) is ook getest, vanwege de paarden die ontwormt worden waar ze regelmatig mee in aanraking komt. En ook zei heeft MRD1 +/-.

Vandaag een reünie gehad van ons A nest! Wat was het leuk om ze weer eens te zien samen! Ze hebben heerlijk gespeeld en gerend samen.

Een filmpje van de reünie van vandaag:

http://youtu.be/SSJENIJeTxU

Amazing Velocity Apple Of My Eye 'Inka'

Amazing Velocity At First Sight 'Quincy'

De zusjes samen lekker aan het rennen!

Netjes blijven zitten voor de foto!


21-06-2011

Afgelopen zondag hadden we een agility wedstrijd in Nieuwolda (in de regen...). Tika heeft weer super gelopen, de resultaten kan je HIER bekijken!

Ik heb een filmpje geplaatst van Merle tijdens de training! Klik HIER om hem te bekijken.


16-06-2011

Een dag later dan normaal, er staan nieuwe foto's  van de puppies met 7 weken oud op de pagina: Puppies

De pups hebben hun oogonderzoek gehad en ze zijn allemaal vrij van oogafwijkingen!


08-06-2011

Er staan weer nieuwe foto's van die puppies met 6 weken oud op de pagina: Puppies


01-06-2011

Er staan weer nieuwe foto's van die puppies met 5 weken oud op de pagina: Puppies

 

Afgelopen zondag de jaarlijkse FHN dag gehad, het is altijd weer een super gezellige dag! De FHN dag is een soort sportdag voor honden en hun baasjes, je probeert alle sporten die de FHN heeft uit. Zoals Combisport, apporteren, agility enz.

Vandaag mocht Merle mee doen. Ze deed alles super goed, apporteren deed ze al sinds ze 8  weken oud was dus dat was geen probleem! Agility doet ze nu ook al een tijdje, met 9 maanden zijn we begonnen met jongehonden agility wat ze echt super goed doorlopen heeft. Ze mocht dan ook heel wat groepen overslaan en traint nu regelmatig in wedstrijd groepen. De hele dag was voor haar een groot feest! We werden ook nog eens 1e met ons team!! En het leukste vond ik nog dat ze van alle (ruim 60) ingeschreven honden 4e werd!!! Met haar 13 maanden toch een hele prestatie!


25-05-2011

Er staan weer nieuwe foto's van die puppies met 4 weken oud op de pagina: Puppies


18-05-2011

Er staan weer nieuwe foto's van die puppies met 3 weken oud op de pagina: Puppies

Ze lopen al weer lekker door de ren, wat gaat het toch snel!


11-05-2011

Er staan nieuwe foto's van die puppies met 2 weken oud op de pagina: Puppies


04-05-2011

Er staan nieuwe foto's van die puppies op de pagina: Puppies

Het gaat het goed met ze, ze drinken en groeien allemaal goed. Het blue merle teefje is de eerste dagen wel wat afgevallen maar dat haalt ze nu weer goed in!


28-04-2011

Op 27 april 2011 heeft Shady 4 mooie pups op de wereld gezet! Het gaat heel goed met de moeder en haar puppen!

Klik hier voor foto's


26-04-2011

Tika heeft afgelopen weken 2 wedstrijden gelopen in de C klasse. En met Succes!!

Op 10-04-2011 in Varsseveld werd Tika 12e op het VP, 1e op de jumping en 7e op het spel,

2 weken later in Made had ze op het VP een hele mooie disk, werd ze 1e op de jumping en 3e op het spel!

 

 

Het is vandaag dag 62 van Shady haar dracht, we wachten in spanning af wanneer ze gaat bevallen!


27-03-2011

Shady is drachtig!

Er zijn 4 puppen gezien op de echo.

Er is een nieuwe foto geplaatst op Merle haar pagina!


26-02-2011

Shady is op 23 en 25 februari gedekt door Eyecatcher Blue Diamond Of Ulanova, we hopen eind april op pups van hun!

Dit is een nestherhaling van ons A-nest

X

Vanaf vandaag is de nieuwe website online!

Er zullen nog wat foutjes in zitten, daar word nog aan gewerkt.


31-01-2011

We hebben gisteren de eerste behendigheids wedstrijd van het nieuwe seizoen gelopen. Tika liep voor het eerst in de B klasse. En met succes! Klik hier voor de uitslagen!